shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : kr0
View Cart Check Out

Foreldre

På taket av Oslo

Med sine 529 meter over havet ruver Tryvannstårnet som et velkjent landemerke over hovedstaden, og lysene fra russefestene på Tryvann kan ses fra Nordstrand til Bærum. Navnet Tryvann (try = tre) kommer av de tre vannene som ligger på nedsiden av Tryvannshøgda. Parkeringsplassen ved Tryvannstårnet, som i april og mai hvert år huser landets aller største russebusser, het opprinnelig Tryvand stadion og var brukt som skøytebane fra 1934 til 1966. Om vinteren er Tryvann hovedstadens største og flottest alpinanlegg, og på toppen av Holmenkollen, kun 20 minutter fra Oslo sentrum, kan man fra tidlig desember til midten av april benytte alpinanlegget – før russen tar over i slutten av april.

Fra vilkårlig russeparkering til organisert arrangement

Etter mange års uorganisert russefesting på Tryvann ble etterhvert både naboer og kommune mer og mer lei av russens stadige bråk, knuste flasker og mangel på opprydding. På grunn av gjenntatte løftebrudd, mangel på ansvarlige arrangører og dårlig organisering skulle Tryvannsarrangementene etter år 2002 kuttes ned i antall, og etter hvert fjernes helt. Da ROK ble opprettet i 2004 ble det for første gang gjort en grundig oppvask og tatt store grep for å få ryddet opp i organiseringen. I samarbeid med kommune, politi og personer med erfaring fra større arrangementer og festivaler ble sikkerhet, infrastruktur og opprydding gjennomgått bit for bit, og satt i system. Tilbakemeldingene etter første gjennomføring var positive, og allerede i 2006 ble nedtrappingen av arrangementene stanset. År for år ble stadig bedre arrangementer stablet på bena og i 2016 ble ansvaret for arrangementet overtatt av NPC AS. Støykontroll og oppryddingstiltak planlegges fremdeles i samarbeid med kommune og naboer for å sikre at alle er så godt fornøyd som mulig, og vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger og forslag.

Sikkerhet og miljø i fokus

Fra dag én har sikkerheten vært vårt største fokusområde, og vi har alltid sagt at sikkerheten er vår aller største “booking”. Vi er opptatt av at alle våre gjester skal føle seg trygge, og at foreldrene skal vite at deres barn er godt ivaretatt når de drar på Tryvann. Over 120 profesjonelle ordensvakter er tilstede på området til enhver tid. I tillegg er faste politipatruljer stasjonert på Tryvann hele arrangementsperioden, sammen med en stor stab frivillige fra forskjellige foreninger og organisasjoner. Hundepatruljer går på søk utenfor hovedområdet, og hele treffet er gjerdet inn og opplyst. Alle gjestene blir visitert før de kommer inn på festivalområdet, og glassflasker annet som kan skade miljø eller personer blir konfiskert. Vi har egen helsestasjon på området, og ambulanse med nødvendig ustyr dersom noen mot formodning skulle trenge det.

Tryvannsarrangementene ble miljøsertifisert av Oslo kommune i 2007, og er fremdeles det eneste miljøsertifiserte russearrangementet i landet. Arrangementsområdet ryddes kontinuerlig under hvert treff, og hele området skal være ferdig ryddet til kl 11.00 påfølgende morgen. Over 250 personer bidrar til oppryddingen – blant annet representanter fra neste års russebusser som jobber på dugnad.

Vi er opptatt av at du skal føle seg trygg på TRVN, derfor skal vi også i år ha egne toaletter for jenter og gutter. Her vil det være vakthold. 

Et sikkerhetskorps på over 150 personer inkludert profesjonelle ordensvakter er tilstede på området til enhver tid. I tillegg til faste politipatruljer, en stor stab frivillige fra forskjellige foreninger og organisasjoner. Og hundepatruljer går på søk utenfor hovedområdet.

Russetreffet for alle

Vi mener det er viktig at russen har gode, organiserte treff å dra til. Det er nødvendig med vakter, opplyste områder og sanitetspersonell når store mengder ungdom samles. De store russearrangementene minsker behovet for uorganisert festing, som ellers medfører problemer med blant annet sikkerhet og trafikk, og ikke minst støykontroll og opprydding. Vi ønsker at russen skal ha gode alternativer til steder de kan oppholde seg i russetiden, steder de er trygge og blir tatt vare på, og er til minst mulig sjenanse for naboer og andre. Politi melder også om at det er langt mindre problemer med russen de kveldene det er organiserte russetreff, og mener dette er en stor fordel både for russen, og alle andre, at de er samlet fremfor å være spredt rundt omkring.

Tryvann er et russetreff for alle, enten man er rød-, blå-, sort- eller grønnruss – på buss, bil eller er gåruss. Det fins områder som er tilrettelagt for overnatting, og på området finner man både matservering, promilletesting, helsepersonell og steder man kan slappe av.

Et av våre mål er også at det skal være mulig å delta fullverdig på et helt Tryvannstreff – uten å betale en krone. For russ som ønsker et alternativ til å kjøpe billett, fins det ordninger der man kan jobbe som frivillig og dermed få gratis inngang andre arrangementsdager. Våre busser frakter russen gratis til Oslo sentrum etter hvert arrangement.

Vi takker russen for mange gode arrangementer på Tryvann, og gleder oss til å ta imot et nytt russekull til våren!